Składniki:
- 500 g serka himogenizowanego
- 3 galaretki truskawkowe
- paczka biszkoptów
- 300 g truskawek
Wykonanie:
Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5L wody, odkladamy do wystudzenia. Na dno foremki układamy biszkopty. Serki przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko stężęje, można rozpuścić pozostałą galaretkę według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Truskawki kroimy na połówki i układamy na serniku, zalewamy delikatnie galaretką, wkładamy do lodówki do całkowitego stężęnia.
Blaszka 22x34
ekstra
OdpowiedzUsuńlubię takie szybkie i proste przepisy;-)
OdpowiedzUsuńWitam.Jaka duza ma byc foremka?
OdpowiedzUsuńBlaszka 22×34
UsuńMiałam taki problem, że, gdy wlałam masę serka i galaretki, to biszkopty zaczęły w niej pływać. jest jakiś patent, by zostały na dnie?
OdpowiedzUsuńJa masę wlewam delikatnie na biszkopty, które są ciasno poukładane i nigdy nie miałam problemu by pływały. Następnym razem proszę wylać kilka łyżek masy na biszkopty, wstawić do lodówki aż masa stężeje, a na to resztę masy i na pewno będzie ok:)
Usuń