Kapuśniak z młodej kapusty







Czy może być coś lepszeg od młodej kapusty z dużą ilością koperku, hmm... 
 
Tak wiec dziś zapraszam na pyszny, delikatny kapuśniak z młodej kapusty, 

czyli najpyszniejsza zupa wiosenna :)







Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapustyok
  • 2 L bulionu drobiowego
  • 2 marchewki
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • masło do smażenia
  • kminek mielony
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa umyć, obrać. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półplasterki, a ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło wrzucić cebulę razem z marchewką, podsmażyć. Dodać kapustę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek ( można go pominąć), zalewamy bulionem i gotujemy przez 5 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Koperek drobno poszatkować, dodać do zupy, wymieszać. Smacznego :)












2 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);