Pieczony łosoś w miodzie i koperku








Dziś przepis na szybki i nieskomplikowany obiad. Wystarczyło zamarynować łososia 

i upiec w piekarniku. Ryba wyszła bardzo delikatna i aromatyczna. Całość podałam 

z ziemniakami i gotowanymi warzywami, polecam.







Składniki:
  • 500 g filetu z łososia
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, oliwę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rybę pokroić na kawałki i wysmarować marynatą, odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, łososia posolić, popieprzyć z każdej strony i przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 17-20 minut. Smacznego :)












3 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);