Zupa z kapusty włoskiej z białą fasolką








Pyszna, rozgrzewająca zupa z kapusty włoskiej

 i białej fasoli. Ja dodatkowo dodałam do zupy 

ryżu przez co zupa stała się bardzo sycąc.

 Idealna na mroźne dni.






Składniki:
  • 2 L bulionu
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • majeranek
  • kminek mielony
  • pieprz cayanne
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa obrać i umyć. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półksiężyce a marchewkę w talarki.W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę z marchewką i czosnkiem, podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę, przesmażyć całość. Zalać bulionem, dodać przyprawy, zagotować. Następnie do gotującej zupy wsypać ryż. Gotować do miękkości ryżu. Na sam koniec dodać fasolę, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. 

Smaczneg :)












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);